Dirigent Tijl Verhaeghe

Tijl Verhaeghe begon zijn studies saxofoon aan de Oudenaardse Muziekacademie en trok dan naar de Kunsthumaniora te Gent, waar hij in 1996 met vrucht de middelbare studies beëindigde.
Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij de heer Norbert Nozy zette hij zijn muzikale studies verder. In het schooljaar 2000-2001 studeerde hij er met grote onderscheiding af voor saxofoon en kamermuziek en speelde hij de finale van de nationale wedstrijd “Tenuto”.

Het daaropvolgende schooljaar behaalde hij aan het Muziekconservatorium te Antwerpen het hoger diploma ‘Concertsolist saxofoon’ bij de Heer Hans De Jong.

Tijl is als saxofonist actief in het BSE (Belgian Saxophone Ensemble, een professioneel saxofoonensemble onder de artistieke leiding van Cezariusz Gadzina). Freelance is hij actief bij verschillende verenigingen en ensembles, oa The Royal Symphonic Band of the Belgian Guides en European Philharmonia.

In 2022 speelde Tijl in de grote concertzalen van Dublin, Berlijn, Londen, Parijs, Rotterdam, Brussel, Zurich, Genève en Frankfurt tijdens de Ennio Morricone herdenkingstour “Ennio Morricone – The Official Concert Celebration” met het Philharmonic Orchestra Flanders, gedirigeerd door Andrea Morricone.

Naast NOOTuitgang dirigeert Tijl het orkest van Kunsthumaniora Brussel, Harmonieorkest Musikalo in Sint-Katharina Lombeek.

Regelmatig wordt hij gevraagd voor het leiden van partiële repetities of tutti’s ter vervanging van een collega-dirigent. Vanaf eind april 2023 is Tijl ook aan de slag bij Brassband Buizingen, waar hij na een selectieprocedure werd gekozen als nieuwe dirigent.

Tijl heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten. Hij geeft saxofoonles, kamermuziek aan de Kunsthumaniora te Brussel en Parcour Oudenaarde. Jonge muzikantjes de liefde voor muziek bijbrengen is voor hem een ware passie.

Sinds 2021 is hij coördinator van de Klassieke muziekafdeling in Kunsthumaniora Brussel. Hij wil zo ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen bij de goede werking van de school.