Dirigent Tijl Verhaeghe

Tijl studeerde aan de kunsthumaniora van Gent en na de middelbare studies trok hij naar het Conservatorium te Brussel. In 2000 studeerde hij af met Grote Onderscheiding voor Saxofoon en Kamermuziek. Hafabra-directie volgde hij bij Norbert Nozy en Piet Jeegers.

Tijl speelde de finale van “Tenuto”, een nationale solistenwedstrijd van KLARA en met het saxofoonkwartet “Sax-appeal” won hij de wedstrijd voor saxofoonensembles te Dinant. Aan het muziekconservatorium te Antwerpen behaalde Tijl het hoger diploma ‘concertsolist saxofoon’.

Tijl is docent saxofoon/kamermuziek/orkest aan de Kunsthumaniora te Brussel en de gemeentelijke academie voor muziek en woord te Hemiksem.

Momenteel speelt hij saxofoon in verschillende harmonieorkesten, het Equilibrium saxofoonkwartet en het SaxOnAir-saxofoonkwartet. Ook als freelance muzikant is hij actief.

Naast  NOOTuitgang is Tijl ook vaste dirigent van het orkest van de kunsthumaniora in Brussel en Musikalo in Ternat.

NOOTuitgang is voor Tijl dé muzikale hobby bij uitstek! Hij haalt immers enorm veel voldoening uit het opleiden van jonge muzikantjes en het doorgeven van zijn “liefde voor muziek”.